Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. december 29., vasárnap

Szilveszteri, újévi falatok

Az év végén szokásos sertéshúst készíteni, gyakran malacot, és lencsét. Ez régi, ellenhit-szerű hagyomány. Így nevezik a németek a babonaságot, hiszen azért sütnek malacot, hogy előtúrja a szerencsét,a  lencse pedig a sok kis szemecskével a pénz bőségét hivatott megteremteni. Nyilván  való, hogy ezektől nem függ semmi, de őrizzük a hagyományt. Idén egészben sült malacdarab lesz és valamilyen lencsesaláta. Néhány ételt hozok most, ha még valaki nem döntött, hogy mit készítsen. 

Ide gyűjtöttem néhány sós süteményt. Katt a kék szövegekre a receptekért.



Befolyásos asszonyok. Év végi beszélgetések:

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: