Szilveszteri puncs
Hozzávalók az alaphoz:
1 liter víz
2-3 filter fekete tea
1 l almalé
néhány szem szegfűszeg
2 fahéjrúd
egy csipet reszelt szerecsendió
2-3 darab (csillag)ánizs
fél citrom leve
fél liter narancslé
5-7 evőkanál cukor
fél liter vörösbor
erdei gyümölcs, narancs
Elkészítés: A vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszük a teából, és összeöntjük a leszűrt almalével. Hozzáöntjük a citromlét és a narancslét. Ez lehet 100%-os dobozos, vagy frissen facsart. Cukorral ízesíthetjük. A bort a végén öntjük hozzá, és összeforraljuk. Forrás után azonnal levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a gyümölcsöket ízlés szerinti mennyiségben.
Újévi beszélgetés
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: