Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2022. szeptember 26., hétfő

Szilvával töltött, rántott palacsinta

 



Hozzávalók:


a palacsintához: 20 dkg liszt, 2 tojás, csipet só, 2
deci tej, 1 tasak vaníliás cukor, ½ teáskanál citrom héja, 2 deci szódavíz
(vagy amennyit felvesz), 2 evőkanál olaj;


a töltelékhez: 40 dkg szilva, 5 dkg cukor, 1 tasak
vaníliás cukor, 1 teáskanál fahéj;


a sütéshez: 2 tojás, csipet só, liszt, zsemlemorzsa,
olaj;


továbbá: porcukor, őrölt fahéj.




Elkészítése:


A palacsintához a tojásokat habverő
segítségével az olajjal elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a
tejet, a sót, a vaníliás cukrot meg a citromhéjat, sima masszát keverünk
belőle, végül az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk,
kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon
megsütjük a palacsintákat.


A töltelékhez a szilvákat megmossuk,
kimagozzuk, négybe vágjuk, megszórjuk a kétféle cukorral és fahéjjal, 1-2
evőkanál vizet hozzáadva kb. 15 percet főzzük. Hagyjuk kihűlni.


A palacsinták egyik szélére 2 evőkanál szilva
tölteléket rakunk, majd behajtjuk a két oldalát és felcsavarjuk. Lisztbe, kevés
sóval felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és bő forró olajban
megsütjük. Fahéjas porcukorral megszórva melegen kínáljuk.


Tipp: Maradék palacsintából is
elkészíthetjük, vagy előre megsüthetjük a palacsintákat.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: