Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. augusztus 11., vasárnap

Szilvás-diós szelet. Tojásmentes

 

Kicsit úgy néz ki, mint egy morzsasüti, pedig az alján egy tömörebb süteményréteg van. A tészta is hasonlít, de több benne a margarin. 

Hozzávalók:
1 teáskanál útifűmaghéj
.........
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
Elkészítés: Az útifűmaghéjat 80 ml vízben hagyjuk megduzzadni. A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benn a margarint, és összegyúrjuk a maghéjjal. Egy kerámia tepsi aljára nyomkodjuk, megrakjuk félbevágott szilvával, és 200 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütjük. 


Utána megszórjuk darált dióval, és 10 percre visszatesszük a sütőbe. 

Ha jobban belegondolok, készíthettem volna hozzá egy kis sodót is, mint az áfonyás morzsasütinél.



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: