Szezonvégi lecsó
Október közepén még volt akciós paprika és paradicsom, így még főztem egy finom lecsót friss alapanyagokból. :-)
Hozzávalók:
5 tv paprika
1/2 kg paradicsom
2 fej hagyma
1 pár debreceni kolbász
2 ek. zsír
só
cukor
piros paprika
A zsírt lábasba teszem, felmelegítem, beleteszem a fél karikára vágott hagymát, megsózom, 4-5 percig párolom.
Ezután következik a nagyobb kockára vágott paprika, a karikára vágott erős paprika és ilyenkor teszem hozzá a karikára vágott kolbászt is. Kicsit megsózom a paprikát is, hogy megpuhuljon.
Amikor félig puha hozzáteszem a paradicsomot, ekkor teszek bele pirospaprikát és kevés cukrot is.
Addig főzöm, amíg a paradicsom elfövi a levét, és jól besűrűsödik a lecsó.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: