Szezámmagos pirított csirke
Hozzávalók: 60 dkg bőr nélküli csirkecombfilé, 2-3 gerezd foghagyma, 3 ek. szezámmagolaj, 1-1 piros és sárga kaliforniai paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 ek. szezámmag, 1 ek. vaj, 2-3- ek. szójaszósz, főtt rizs köretnek.
Elkészítés: A húst vékonyan felcsíkozzuk. A megtisztított és lereszelt fokhagymát összekeverjük az olajjal, ízlés szerint sózuk, borsózzuk, és megforgatjuk benne a comb darabokat. A paprikák magjait eltávolítjuk, vékonyan fel szeleteljük a vöröshagymával. Serpenyőben kevés olajon a hagymát pirítani kezdjük. Hozzáadjuk a paprikákat, ízlés szerint sózzuk, borsózzuk, megszórjuk a szezámmaggal, és folyamatosan kevergetve pirítjuk. Amikor roppanósan puhák, hozzáadjuk a vajat, és egy tálba félre tesszük. A serpenyőben a maradék olajat felforrósítjuk, a csirkecsíkokat k. 3-3 perc alatt körbesütjük benne, hozzáadjuk a szójaszószt egyet forralunk rajta. A zöldségekkel frissen tálaljuk a főtt rizzsel.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: