Szezámmagos buci
Nagyon szeretjük a hamburger bucit, akár sima szendvicsnek is, de az aprónép "mogyojókjémmel" is kedveli.
1000 g liszt
250 ml víz
350 ml tej
80 g cukor
50 g friss élesztő vagy 2 tasak porélesztő
1 dl olaj
20 g só
150 g öregtészta
1 tojás kenni
szezámmag a szóráshoz
A hozzávalókat a dagasztógép üstjébe mérem, a lisztet átszitálom. Majd 15 percre magára hagyom "Gizit" míg jól kidagasztja nekem a tésztát. Amikor a gép végzett a tésztát egy kiolajozott edénybe fordítom és fóliával letakarva duplájára kelesztem.
Amikor szépen megkelt a tészta szétdarabolom, mikor milyen kedvem van 12-16 darabra attól függően, hogy mi lesz a végső felhasználás. Ha csak szendvicsnek készítem a suliba akkor 16 db és egy tepsibe pakolom őket, hogy össze tudjanak kelni, így finompuha lesz mindnek az oldala. Ha hamburger a végcél a 12 darabra osztom és tisztes távolságra egymástól 2 tepsire pakolom őket.
Mindkét esetben a bucikat letakarom egy kelesztő ruhával, egy fóliával és még egy ruhával és így kelnek ismét 35-40 percet. Ennyi idő alatt a sütőt jól felforrósítom, a megkelt bucikat lekenem felvert tojással és megszórom szezámmaggal.
Sütőbe helyezéskor 3 dl vizet öntök egy tepsibe amit a sütő legaljába tesztek.
A sütési idő 25-30 perc sütőtől függően.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: