Szardella marinálva
Alici marinati al limone
Dél-Olaszország és a tengerparti területek jellemző előétele a marinált szardella. Gyorsan elkészíthető, bármilyen alkalomra tökéletes. A pácolásnak köszönhetően a végeredmény egy friss, enyhén savas és étvágygerjesztő fogás, ami ráadásul egészséges is. A szardellák révén az előétel bővelkedik a D vitaminban és az Omega 3 savakban, míg a citrom miatt pedig a C vitaminban. Tengerparti étteremben járva még annak is érdemes megkóstolni, aki a fogás elkészítésére önállóan nem vállalkozna.
Előkészítési idő: | 30 perc |
Pácolási idő: | 5-6 óra |
Típus: | előétel, főétel |
Nehézségi fok: | közepes |
Hozzávalók 4-5 személyre:
500 g szardella friss vagy fagyasztott
4 db citrom
225 g petrezselyem
só, bors
2 evőkanál borecet