Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. december 10., vasárnap

Svájci sült hagyma

svajc.jpg


Jönnek az ünnepek, fel kell készülni. Ilyenkor jobb a gyomornak a könnyű fogás, hogy legyen majd hely az ünnepi sokszor nehezebb ételeknek. Most is egy ilyen gyomornak jobb recept jön hiába a sok hagyma benne, könnyen elkészül és gyorsan fogy.


Hozzávalók:



  • 1 kg burgonya felkarikázva

  • 1 kg vöröshagyma felkarikázva

  • 2,5 dl zöldség alaplé (kockából is jó)

  • 2 dl tejszín

  • 20 dkg reszelet sajt

  • 5 dkg vaj

  • só, frissen őrölt bors

  • 1 ek aprított petrezselyem.

  • 2 ek keményítő


Egy sütőtálba fogjuk rétegezni az ételt. Egy sor burgonya, egy sor hagyma és így tovább a lényeg, hogy a felső sor az hagyma legyen. Soronként sózzuk, borsozzuk. Ránöntjük az alaplevet, 200 fokra előmelegített sütőben alsó-felső sütésen 45 percet pároljuk, ekkor hozzáadjuk a keményítővel, sajttal elkevert tejszínt, rárakjuk a felkcokázott vajat. Így 15-20 percet sütjük, ameddig szépen pirul. A sütőből kivéve megszórjuk a petrezselyemmel, hagyjuk picit hűlni, majd tálaljuk nagyobb kockákra vágva, mint a rakott krumplit.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: