Loading...

A tetovált lány konyhája

A tetovált lány konyhája / 2021. július 4., vasárnap

Sült csirkemáj, krémes padlizsánnal és salátával

 


Legutóbb kicsit körülnéztem a hűtőben, és csak a saját örömömre összedobtam egy olyan igazi Ági-kedvence ebédet.


Főszerepet kapott benne a padlizsán és a csirkemáj, a krémes hatás kedvéért egy kis sajt és persze friss, ropogós saláta.


Finom lett, próbáljátok ki!


 


Csirkemáj padlizsánraguval, ropogós salátával


20181023_122655s.jpg


 


Hozzávalók 4 főre:


0,5 kg csirkemáj


2 ek vaj


1 nagy ág rozmaring


Olívaolaj


Só, bors


 


2 közepes padlizsán


2 nagy hagyma


10 db aszalt paradicsom


2 db tömlős sajt


2 dl 10%-os főzőtejszín


 


40 dkg répa


1 fej jégsaláta


1 dl vörösborecet


2 tk cukor


1 tk só


2 dl víz


 


A vörösborecetet kikeverjük a cukorral, sóval, vízzel. A répákat megtisztítjuk, gyufaszálnyi méretű hasábokra (julienne-re) vágjuk. Belekeverjük a salátalébe, fogyasztásig félretesszük.


A padlizsánokat kétcentisre kockázzuk, egy tálban összekeverjük 4 ek olívaolajjal, sóval és frissen őrölt borssal. Sütőpapíros tepsire terítjük, elrendezzük, ha lehet, a héjas felük legyen lefelé. 180 fokos sütőben addig sütjük, míg a külseje megbarnul, belül pedig puha lesz, kb. 20 perc (sütőfüggő).


A hagymákat durvára szeleteljük, kevés olívaolajon közepes lángon pirítani kezdjük, többször megkeverjük. Akkor lesz jó, ha kívül itt-ott megbarnul, összeesik. Kicsit megsózzuk, nagyon megborsozzuk.


Az aszalt paradicsomot kicsire vágjuk. A tömlős sajtot kikeverjük a tejszínnel. A hagyma serpenyőjébe öntjük a padlizsánkockákat, beleszórjuk az aszalt paradicsomot, ráöntjük a tejszínes sajtkrémet. Felforraljuk, párszor óvatosan megkeverjük és kész is. Ha kell, még sózzuk.


A májat falatnyi darabokra vágjuk, ereit kivágjuk, villával alaposan megszurkáljuk. Sózzuk, borsozzuk. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a májat. Közepesre vesszük a lángot, a fakanállal különválasztjuk a májakat. Mikor a külseje megsült, egyenként megfordítjuk, közéjük szórjuk a rozmaring durvára vágott leveleit. Ismét pár percig pirítjuk, de csak addig, míg a külseje színt kap. Utána lefedjük kb. 5 percre alufóliával, így a belseje krémes és rózsaszín lesz, így a legfinomabb.


A salátát felcsíkozzuk, hozzákeverjük a lecsepegtetett répát és egy kis olívaolajat.


Tálaláskor pár ek ragut tányérra szedünk, melléhalmozzuk a salátát, majd a májfalatkákkal megkoronázva tálaljuk.


 20181023_122720.jpg


Ha tetszett ez az írás, csatlakozz hozzám a Facebookon is további receptekért, tippekért, érdekességekért!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: