Spagetti olaszosan
Finom, gyors ebéd a spagetti, olaszos, húsos szósszal. :-)
Hozzávalók:
50 dkg sertéshús
3 ek. olaj
1 üveg sűrített paradicsom
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
1 kk. kanál kakukkfű
1 kk. kanál bazsalikom
1 kk. oregáno
só, bors, kevés cukor
20 dkg spagetti tészta(teljes kiőrlésű durum)
20 dkg reszelt sajt
A húst ledarálom.
A hagymát kockára vágom és világosra pirítom az olajon, hozzáteszem a darált húst, átforgatom amíg a hús kifehéredik. Megsózom, borsozom, ráteszem a többi fűszert is, a fokhagymát rápréselem, felengedem kevés vízzel, fedő alatt párolom.
Félidőben hozzáteszem a sűrített paradicsomot, ekkor kerül bele a cukor, mert az minden paradicsomos ételbe kell és még só, bors. Amikor puha a hús, akkor kész.
A spagettit sós vízben kifőzöm (nem kell szétfőzni, lehessen harapni, és leöblíteni sem kell), rászedem a húsos szószt, majd megszórom reszelt sajttal.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: