Salátafőzelék tükörtojással
Nálam nem múlhat el a tavasz salátafőzelék nélkül, egyik nagy kedvencem, pláne tükörtojással. :-)
Hozzávalók:
1 fej saláta
3 cikk fokhagyma
1 csapott ek. zsír
2 ek. liszt
2 dl tej
só
cukor
ecet
2 tojás
zsiradék a sütéshez
A salátát alaposan megmosom, leveleire szedem, sós vízben felteszem főni a fokhagymagerezdekkel. Csak nagyon kevés víz kell rá, mert a saláta enged.
Amikor megfőtt elkészítem a rántást.
A forró zsírra szórom a lisztet, világosra pirítom, majd felöntöm a hideg tejjel, és a saláta leszűrt levével, azután szűrőn át visszaöntöm az egészet a salátára, és jól összeforralom. Teszek bele kevés cukrot és még sót is, ha kell.
A tűzről levéve ecettel ízesítem.
A tojásokból szokásos módon tükörtojást sütök, és a habart saláta tetejére teszem, azzal tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: