Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. július 11., csütörtök

Sajtos tallér

 

Egyik kedvenc vendégszerzőm, M.Márti hozta ezt a finom tallért egy közös pihenésre a telken. Régebben gyakrabban, most kicsit ritkábban találkozunk, ezért úgy döntöttünk, hogy több naposra tervezzük az együttlétet. Márti abban a tévedésben van, hogy ha jönnek, neki is kell hoznia valamit, pedig a vendégek csak virágot vagy bort stb szoktak. Ő viszont finom sütikkel, sültekkel is hozzá szokott járulni a közös asztalhoz. Van is néhány receptje a blogon. Két éve a Házasság hete alkalmából velük beszélgettem, ott soroltam fel a dolgait. Katt a kék szövegre a receptekért. 

A mostanit a mindmegette.hu-n találta, de teljes kiőrlésű lisztet is használt.

Íme a recept:
Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
20 dkg finomliszt
20 dkg sajt
2 tojás
6 g sütőpor
1 evőkanál só
175 g tejföl
egész köménymag ízlés szerint

Elkészítés:  A száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a margarint. Összegyúrjuk a reszelt sajttal, a tojásokkal és a tejföllel, köménymaggal.  3 mm vastagra kinyújtjuk, és egy kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Márti elektromos tallérsütőt használt, amely négy darabot készít egyszerre. Rácsukta a fedelét, és hamarosan kivehette a finom, ropogós falatokat. Akinek ez nincs, a hagyományos módon készíti el. Mivel nem volt túl sós, először egy kis lekvárral akartam megkóstolni, de kiderült, hogy a csatnit bontottam fel. Azért nem estünk kétségbe. 😉




"Minden időben szeret, aki igaz barát, és testvérül születik a nyomorúság idejére. Példabeszédek könyve 17.17."

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: