Rozmaringos kacsa
A csülök pékné módra egyik elkészítése után maradt még egy kis sör. Úgy döntöttem, kipróbálom kacsahússal is. az eredmény meglepően finom lett, azóta többedik alkalommal készítem ezt az ételt.
- kb. 80 dkg kacsa, csíkokra szelve (itt most különböző részei vannak, vegyes kacsahúst vettem a hentesnél)
- kb. 3 fej vöröshagyma
- kb. 1,5 dl sör
- só
- csipetnyi őrölt bors
- 1-2 kk őrölt rozmaring
- csipetnyi őrölt kömény
A hagymát apróra vágva, sózva kevés olajon dinszteljük. Hozzáadjuk a kacsát, kissé megpirítjuk. Meglocsoljuk a sörrel, folyamatosan adunk hozzá kevés vizet is, ahogyan elfövi. Készre pároljuk. Kevés folyadék maradhat alatta, hogy szaftos legyen.
A jellegzetes ízt a rozmaring és a sör zamata adja. Ezen a képen karfiolrizzsel és párolt almával tálaltam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: