Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. november 16., csütörtök

Röfi ropi házilag

rofi.jpg


Az őszi esték, baráti sörözések, meccs nézések egyik kedvenc ropogtatni valója a roppanósra sült malacbőr falatka. Találtunk is egy receptet amelyet azonnal ki is próbáltunk. Úgy néz ki remekül működik és mivel most jön a téli malacságok sora könnyen hozzá jutni az alapanyaghoz. Szerintem ezt is szeretni fogjátok.


Hozzávalók:



  • 50 dkg felpucolt sertésbőr 

  • 1 fej vöröshagyma

  • 4 gerezd fokhagyma

  • só, bors köménymag


A felsoroltakat vízben feltesszük és puhára főzzük. Kivesszük a bőr darabokat lecsepegtetjük, letöröljük szárazra majd felszeleteljük kisebb darabokra. Ezt megelőzen még a rajta levő zsír darabkákat levgjuk, erre azrt is van szükség, mert ahol rajta marad ott a bőrke nem fog tudni rendesen szétnyílni.


Sütőráccsal bélelt tepsibe a rácsokra tesszük a bőr darabkákat. 130 fokon kb 2 és fél órát hőlégkeverésen szárítjuk. Ilyenkor kicsit rugalmas lesz az állaga hagyjuk pér percet pihenni és amikor kihűlt levesszük a rácsról a darabokat. Ekkor már keménynek kell lennie. 


Forró zsíradékban gyorsan kisűtjük sózzuk, külöböző fűszerekkel ízesíthetjük. Jó étvágyat!


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: