Loading...

Gizi-receptjei

Gizi-receptjei / 2024. február 24., szombat

Rántott lazacszelet.


Amikor eldöntöttem hogy a befűszerezett lazaccsíkokat kirántva készítem el ebédre Fördős Zé szavai csengtek a fülemben... "kirántva minden finomabb", mert ugye mi magyarok mindent amit csak lehet kirántunk.😀 Így aztán eme nemes hal most kirántva készült el, melyet nem bántam meg, mert nagyon finom volt. (lazaccal és halakkal készült receptek erre a linkre kattintva találhatók) Először a lazac bőrét távolítottam el, majd csíkokra vágva fűszereztem, és házilag készített teljes kiőrlésű zsemlemorzsába paníroztam be, melytől sütés után jó ropogós lett a panír, a halhús pedig finom, és szaftos maradt. Természetesen búza finomliszttel,  és zsemlemorzsával is bepanírozhatjuk, de én a cukorbetegségem miatt ettől eltekintettem. Sült krumplival és tartármártással tálaltam, de ez már ízlés dolga.

 

 

Hozzávalók:

kb. 30 dkg lazacfilé

só (ízlés szerint)

1 ek citromlé

1 kk halfűszerkeverék

kb. 3 dl étolaj a sütéshez

 Panírozáshoz: 

1 db tojás

0,5 dl tej

csipetnyi só

pár ek tönkölybúza finomliszt

pár ek teljes kiőrlésű zsemlemorzsa


A lazacfiléről távolítsuk el a bőrt, majd ízlés szerint csíkozzuk fel. (a bőrt azért távolítottam el, hogy sütés közben ne ugorjon össze a halhús)

Ezután ízlés szerint facsarjunk rá citromlevet, sózzuk, szórjuk meg a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk legalább egy órát állni, hogy a halhúst átjárják az ízek.

Ezután először forgassuk bele a lisztbe, majd a tejes-tojásos keverékbe, végül pedig a zsemlemorzsába. (ízlés szerint sima lisztbe, és zsemlemorzsába is beleforgathatjuk)

Az étolajat hevítsük fel, majd helyezzük bele a bepanírozott lazaccsíkokat, és kb. 5 perc alatt, többször átfordítva mindkét oldalát süssük szép aranybarnára. (arra figyeljünk hogy ne süssük sokáig, mert akkor a halhús nagyon kiszárad)

Amikor szép aranybarnára sült, szedjük ki papírtörlőre, és tálalásig tartsuk melegen. Közben készítsünk hozzá ízlés szerinti köretet, esetleg egy finom salátát.



Tálaláskor én a ropogósra, és szaftosra sült lazaccsíkokat sült krumplival, és tartármártással kínáltam.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: