Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. november 6., szerda

Rántott karfiol és csirkeszárny

Idén nagyon drága lett a karfiol, most vettünk először. Kirántottam, és rántottam hozzá pár csirkeszárnyat is. :-) 




Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
4 csirkeszárny
liszt
tojás
prézli

zsír vagy olaj a sütéshez


A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben kicsit főzöm, nem kell túl puhára, jól lecsepegtetem.


A csirkeszárnyakat  besózom. 

A húst  a szokásos módon lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom.  

A karfiolnál a tojást összekeverem a liszttel és egy pici tejjel, hogy egy sűrű, bevonó  massza legyen, megsózom. Ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd prézlibe. 

Bő zsiradékban szép pirosra sütöm a karfiolt, a csirkeszárnyakat pedig fedő alatt, többször megfordítva előbb kicsit párolom, majd ropogósra sütöm. 

Petrezselymes krumpli nagyon illik hozzá és persze valamilyen savanyúság. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: