Rántott karfiol és csirkeszárny
Idén nagyon drága lett a karfiol, most vettünk először. Kirántottam, és rántottam hozzá pár csirkeszárnyat is. :-)
Hozzávalók:
1 kisebb fej karfiol
4 csirkeszárny
liszt
tojás
prézli
só
zsír vagy olaj a sütéshez
A karfiolt rózsáira szedem és sós vízben kicsit főzöm, nem kell túl puhára, jól lecsepegtetem.
A csirkeszárnyakat besózom.
A húst a szokásos módon lisztbe, tojásba és prézlibe forgatom.
A karfiolnál a tojást összekeverem a liszttel és egy pici tejjel, hogy egy sűrű, bevonó massza legyen, megsózom. Ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd prézlibe.
Bő zsiradékban szép pirosra sütöm a karfiolt, a csirkeszárnyakat pedig fedő alatt, többször megfordítva előbb kicsit párolom, majd ropogósra sütöm.
Petrezselymes krumpli nagyon illik hozzá és persze valamilyen savanyúság.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: