Habart krumplileves füstölt kolbásszal
Nálam ez kettő az egyben ebéd, a kolbászt a leves után fogyasztom, mustárral.
Hozzávalók:
30 krumpli(pucolva, tisztán mérve)
15 dkg füstölt házi kolbász
2 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
só
bors
1 dl tejföl
1/2 ek. liszt
1 dl tej
kevés ecet
pici cukor
A krumplit pucolás után kockára vágom, felteszem főni a kolbásszal.
Hozzáteszem a babérlevelet, a fokhagymát, sózom, borsozom.
Amikor megfőtt a krumpli és a kolbász, behabarom a tejföl, a liszt és a tej keverékével, teszek bele pici cukrot, majd a tűzről levéve kevés ecettel ízesítem.
A kolbászt a leves után mustárral fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: