Rántott csirkemell és karfiol krumplipürével
Csirkemellet és karfiolt rántottam ki, nagyon szeretem ha a hús mellé van van valamilyen zöldség is panírban. :-)
Hozzávalók:
1 kisebb csirkemell
2 tojás
liszt
prézli
1/2 fej karfiol
zsír vagy olaj a sütéshez
2 nagyobb krumpli, só, 3 dkg vaj, vagy margarin, tej
A csirkemellet szeletekre vágom, besózom és a szokásos módon lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom.
A karfiolt rózsáira szedem, sós vízben kicsit főzöm. Amikor kihűlt, a maradék tojást összekeverem liszttel, felhígítom annyi tejjel, hogy bevonóképes masszát kapjak, ebbe forgatom a karfiolrózsákat, majd ezután prézlibe. Így gyorsan halad a panírozás.
Bő zsirakékban kisütöm először a csirkemellszeleteket, majd a karfiolrózsákat.
A krumplit kockára vágva sós vízben megfőzőm, a vajjal, vagy margarinnak összetöröm, végül kevés tejjel habosra keverem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: