Gundel palacsinta
A Gundel palacsinta az egyik legfinomabb hazai desszert, és otthon is el tudjuk készteni. :-)
Hozzávalók:
Palacsintatésztához:
30 dkg liszt
4 dl tej
1 dl szódavíz
2 tojás
3 ek. étolaj
1 ek. cukor
Diótöltelékhez:
25 dkg darált dió
12 dkg cukor
2 dl tej
2 dkg mazsola
2 ek. kanál rum(vagy rumaroma)
fél citrom reszelt héja
Csokiöntethez:
2 dkg kakaópor
5 dkg porcukor
3 dkg vaj
kevés tej
rum, vagy rumaroma
A hozzávalókból a szokásos módon palacsintát sütök.
A töltelékhez felforralom a tejet a cukorral és a citromhéjjal, leveszem a tűzről, majd belekeverem a diót, a mazsolát és a rumot(vagy rumaromát) is.
A palacsintákat megtöltöm a diós krémmel, négybe hajtom, és leöntöm a csokimázzal. Porcukorral díszítem.
Csokimáz: A vajat, a porcukrot és kakaóport összeolvasztom, felengedem kevés tejjel, teszek bele rumot, vagy rumaromát és sűrűre főzöm. Ezzel locsolom meg a betöltött palacsintákat.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: