Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. január 16., kedd

Pulykamáj piláf

pilaf.jpg


A hosszú nehéz téli lakomák közt valami ízletes, új, könnyedebb fogást szerettünk volna fogyasztani. A karácsonyi pulykákból volt máj itthon és találtunk egy jó receptet, amelyet saját ízlésünkre átdolgoztunk. Nagyon jó fogás készült belőle.


Hozzávalók:



  • 50 dkg pulykamáj

  • 25 dkg rizs

  • 1 nagy vöröshagyma apróra aprítva

  • 2 kápia paprika nagyobb kockákra vágva

  • 3 gerezd fokhagyma reszel

  • 3 ek tejföl

  • 4 ek száraz fehérbor

  • 5 dkg vaj

  • só, fehér bors

  • 1,2 dl zöldségalaplé (kockából is jó)

  • 1 csokor petrezselyem


A rizst pároljuk meg, ameddig a rizs készül addig az ételt is összeállítjuk. A vaj felén pirítsuk meg a darabolt májat, majd szedjük ki és tegyük félre, tartsuk melegen. A vaj másik felén pároljuk üvegesre a hagymákat, majd adjuk hozzá a paprikát, amellyel még 1-2 percig pirítjuk, Öntsük fel az alaplével az étel és kb 10 percet főzzük így. Utána adjuk hozzá a rizst, a májat, tejfölt, bort, aprított petrezselyem 2/3-t, keverjük össze, ízesítsük a fehérborssal, sóval. Tálaláskor szórjuk meg a maradék petrezselyemmel.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: