Piskótatekercs
Idén is lejött a sárbaracklekvár, illetve dzsem befőzési ideje, és most is leteszteltem egy fonom piskótatekerccsel. :-)
Hozzávalók:
5 tojás
5 ek. kristálycukor
5 ek. liszt
20 dkg sárgabarackdzsem
A piskóta tésztánál én nem verem fel külön a tojások fehérjét és a sárgáját, egyben teszem a keverőtálba és géppel felverem a cukorral, amíg kemény piskótamassza lesz, megáll a keverő karon.
Ezután óvatosan hozzákeverem a sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát, előmelegített sütőben közepes hőfokon sütöm.
Deszkára borítom, lehúzom róla a papírt, nedves konyharuhára teszem és feltekerem, így hagyom kihűlni. Ezzel a módszerrel nem törik el, szép tekercs lesz. Miután kihűlt, kitekerem, megkenem a baracklekvárral, visszacsavarom, hagyom kicsit állni, utána szeleltem.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: