Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 2., péntek

Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival

Gyors, finom ebéd a pirított( resztelt) csirkemáj, nálunk nagy kedvenc. :-) 



 

Hozzávalók:

35 dkg csirkemáj
1  fej hagyma
5 dkg zsír
1 kk. bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 kk. liszt 


50 dkg  krumpli (pucolva, tisztán mérve)

petrezselyemzöld

kevés olaj




A csirkemájat alaposan megtisztogatom az ereitől, 2 felé vágom, addig áztatom váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben alaposan lecsepegtetem. 


A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom. Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült, beleteszem  a pirospaprikát(lehet erős is, aki szereti), borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, elkeverem. Öntök alá  egy pici vizet, beállítom a szaft sűrűségét, ekkor sózom csak meg és  ezután már csak egyet forralok rajta. 

A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, kevés olajjal meglocsolom, megszórom petrezselyemzölddel, és elkeverem. 

Savanyúsággal tálalom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: