Pirított csirkemáj petrezselymes krumplival
Gyors, finom ebéd a pirított( resztelt) csirkemáj, nálunk nagy kedvenc. :-)
Hozzávalók:
35 dkg csirkemáj
1 fej hagyma
5 dkg zsír
1 kk. bors
1 kk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 kk. liszt
só
50 dkg krumpli (pucolva, tisztán mérve)
petrezselyemzöld
kevés olaj
A csirkemájat alaposan megtisztogatom az ereitől, 2 felé vágom, addig áztatom váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben alaposan lecsepegtetem.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom. Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm. A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. Amikor minden oldalon megsült, beleteszem a pirospaprikát(lehet erős is, aki szereti), borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, elkeverem. Öntök alá egy pici vizet, beállítom a szaft sűrűségét, ekkor sózom csak meg és ezután már csak egyet forralok rajta.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, kevés olajjal meglocsolom, megszórom petrezselyemzölddel, és elkeverem.
Savanyúsággal tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: