Pirított csirkemáj kenyérrel és savanyúsággal
Én legjobban kenyérrel mártogatva szeretem a pirított májat, most úgy ettem, finom savanyúságokkal. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemáj
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 tk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 tk. liszt
só
puha kenyér
savanyúság
A csirkemájat alaposan megtisztogatom az ereitől, 4 felé vágom, addig áztatom váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben alaposan lecsepegtetem.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom.
A csirkemájat alaposan megtisztogatom az ereitől, 4 felé vágom, addig áztatom váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben alaposan lecsepegtetem.
A félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom.
Amikor világosbarna a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm.
A hagymás zsírt nagyon felforrósítom, ráteszem a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik.
Amikor minden oldalon megsült, beleteszem a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok hozzá egy leheletnyi lisztet, elkeverem. Öntök alá egy pici vizet, beállítom a szaft sűrűségét, ekkor sózom csak meg és ezután már csak egyet forralok rajta.
Puha kenyérrel és savanyúságokkal fogyasztom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: