Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 15., szerda

Pirított csirkemáj kenyérrel és savanyúsággal

Én legjobban kenyérrel mártogatva szeretem a pirított májat, most úgy ettem, finom savanyúságokkal. :-) 



 Hozzávalók:


1/2 kg csirkemáj
1 nagyobb fej hagyma
5 dkg zsír
2 kk. bors
2 tk. pirospaprika
1 ek. majoránna
1 tk. liszt 


puha kenyér
savanyúság 

A csirkemájat alaposan megtisztogatom az ereitől, 4 felé vágom, addig áztatom váltogatott vízben, amíg tiszta lesz a leve. Egy szűrőben alaposan lecsepegtetem. 


A  félkarikára szeletelt hagymát forró zsíron világosra pirítom. 

Amikor világosbarna  a hagyma, felengedem kevés vízzel, hogy szétfőjön, majd zsírjára sütöm. 

A hagymás zsírt  nagyon felforrósítom, ráteszem  a májat, jól átsütöm, amíg kivilágosodik. 

Amikor minden oldalon megsült, beleteszem  a pirospaprikát, borsot, majoránnát, jól átforgatom velük, majd adok  hozzá egy leheletnyi lisztet, elkeverem. Öntök alá  egy pici vizet, beállítom a szaft sűrűségét, ekkor sózom csak meg és  ezután már csak egyet forralok rajta. 

Puha kenyérrel és savanyúságokkal fogyasztom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: