Parmezános morzsás hal
A fagyasztott tőkehalfilé a finomabb tengeri halak közé tartozik, a legtöbben simán kiolvasztva megsütik zsiradékon natúr formájában. A fagyasztott hal panírozása ugyanis nem egyszerű, mert elég nedves, könnyen lejöhet róla a burkolat. Hirtelen ötlettel fűszeres morzsát gondoltam ki a tetejére tenni.
A félig kiolvasztott tőkehal-filéket egy kis olivaolajon sózva, borsozva két tálba tettem /egybe nem fértek volna/.
Elkészítettem a fűszeres morzsát: 5 dkg reszelt parmezánsajtot, egy kis aprított petrezselyemzöldet, két gerezd fokhagymát és egy citrom reszelt héját összekevertem zsemlemorzsával /panko-morzsa még jobb lett volna/, egy kis olivaolajjal kenhetőbb állagúvá tettem. Ha valakinek beugrik az olasz gremolata /amit az ossobuco tetejére szórunk/, az nem a véletlen műve.
A halszeletek tetejét beborítottam a parmezános morzsával, a tetejére még plusz parmezánt reszeltem.
Az előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem, a végén pár percre kettes grillfokozatra átkapcsolva.
Zöldséges párolt rizset kínáltam mellé, a változatosság miatt még egy szicíliai arancini és néhány garnélanyárs is került a tányérra. Egész jó alternatíva lett a tengeri hal változatosabb elkészítésére.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: