Loading...

Lepcsánkparty

Lepcsánkparty / 2021. október 28., csütörtök

Parmezános morzsás hal

 A fagyasztott tőkehalfilé a finomabb tengeri halak közé tartozik, a legtöbben simán kiolvasztva megsütik zsiradékon natúr formájában. A fagyasztott hal panírozása ugyanis nem egyszerű, mert elég nedves, könnyen lejöhet róla a burkolat. Hirtelen ötlettel fűszeres morzsát gondoltam ki a tetejére tenni. 


cf8f5179-f751-4db8-b516-796d491ede40.jpeg


 A félig kiolvasztott tőkehal-filéket egy kis olivaolajon sózva, borsozva két tálba tettem /egybe nem fértek volna/.


c6aac792-3024-4a92-894c-96cc49686abe.jpeg


 Elkészítettem a fűszeres morzsát: 5 dkg reszelt parmezánsajtot, egy kis aprított petrezselyemzöldet, két gerezd fokhagymát és egy citrom reszelt héját összekevertem zsemlemorzsával /panko-morzsa még jobb lett volna/, egy kis olivaolajjal kenhetőbb állagúvá tettem. Ha valakinek beugrik az olasz gremolata /amit az ossobuco tetejére szórunk/, az nem a véletlen műve. 


bdbf05c2-bdc5-4cde-a0de-d9a8329251ea.jpeg


 A halszeletek tetejét beborítottam a parmezános morzsával, a tetejére még plusz parmezánt reszeltem. 


70d7b1a9-cbe3-403d-a7c0-29d830fed877.jpeg


 Az előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 35-40 percig sütöttem, a végén pár percre kettes grillfokozatra átkapcsolva.
9ed44af0-7a4c-4bbe-80f9-99730eb63020.jpeg


Zöldséges párolt rizset kínáltam mellé, a változatosság miatt még egy szicíliai arancini és néhány garnélanyárs is került a tányérra. Egész jó alternatíva lett a tengeri hal változatosabb elkészítésére.


b7f0d546-35f1-4a42-a31d-4597e999d185.jpeg


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: