Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2023. augusztus 28., hétfő

Paradicsomos kagylóleves piemontei módra

369691347_10219413020475146_8845117310667440592_n.jpg


Hamarosan tenger mellé utazunk, itthon pedig tengeri ételekkel hangolódunk. Ez a leves is ezért készült, mellesleg nagyon egyszerűen elkészíthető és az olasz nyár ízeit varázsolja az asztalra, kevés hozzávalóból gyorsan finomat a mediterrán konyha mottója és ez így is van. Szerintünk tetszeni fog.


Hozzávalók:



  • 1 nagy fej hagyma kockázva

  • 2 gerezd fokhagyma reszelve

  • 3 ek olívaolaj

  • 50 dkg kagyló

  • 10 dkg paradicsomsűrítmény

  • 1 liter húsleves alaplé (lehet kockából is)

  • 1 dl száraz vörösbor


A levesbetét:



  • vaj

  • 4 ek liszt 

  • 4 tojás 

  • 4 ek tej



Az olvaolajon fonnyasszuk meg a hagyamákat, majd adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, kicsit karamellizáljuk, majd mehet bele a vörösbor és az alaplé. Forráaljuk fel a levest, közben készítsük el a levesbetétet. 


A tojásokat a sóval, vajjal, tejjel keverjük el. Palaicsinta sütőben melegítsünk vajat és süssük tojás lepényelet. Ezeket a lepényeket tekerjük fel, majd vágjuk vékony csíkokra. 


Amikor a leves felforrt, hozzáadjuk a kagylót és készre főzzük. A tányérokra a tésztacsíkokból rakunk és erre merjük a levest. Jó étvágyat!


Tipp: Tálalás után reszelt parmezánnal és friss bazsalikom levélllel díszítve még finomabb.


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: