Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. április 29., hétfő

Padlizsán curry

439001268_10220271201209128_1172573406702554537_n.jpg


Ismét találtunk egy finom receptet, amelyhez nekünk csak a köretet kellett kitalálni, de ez nem volt művészet, hiszen a párolt rizs volt a megfelelő döntés, viszont az ételt tényleg el kell készítenie mindenkinek, annyira egyszerű, annyira, gyors és annyira finom.


1 adag: 332 kcal, fehérje: 9 gramm, szénhidrát 53,6 gramm, zsír: 9.27 gramm


Hozzávalók:



  • 0.5 dl olívaolaj



  • 2 db padlizsán



  • 1 nagy db vöröshagyma



  • 4 gerezd fokhagyma



  • 1 közepes db paradicsom



  • 2 ek füstölt pirospaprika



  • 2 ek curry por



  • 1 ek kurkum



  • bors ízlés szerint



  • sóízlés szerint



  • 4 dl kókusztej (1 konzerv)



  • 10 dkg spenót



  • 30 dkgg zöldborsó



  • 30 dkg rizs



  • 2 db újhagyma


A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.) Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig. Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.) Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.


Jó étvágyat!


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: