Padlizsán curry
Ismét találtunk egy finom receptet, amelyhez nekünk csak a köretet kellett kitalálni, de ez nem volt művészet, hiszen a párolt rizs volt a megfelelő döntés, viszont az ételt tényleg el kell készítenie mindenkinek, annyira egyszerű, annyira, gyors és annyira finom.
1 adag: 332 kcal, fehérje: 9 gramm, szénhidrát 53,6 gramm, zsír: 9.27 gramm
Hozzávalók:
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 db padlizsán
- 1 nagy db vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 közepes db paradicsom
- 2 ek füstölt pirospaprika
- 2 ek curry por
- 1 ek kurkum
- bors ízlés szerint
- sóízlés szerint
- 4 dl kókusztej (1 konzerv)
- 10 dkg spenót
- 30 dkgg zöldborsó
- 30 dkg rizs
- 2 db újhagyma
A padlizsánt mossuk meg, héjastól kockázzuk falatnyi darabokra, majd egy nagy serpenyőben, kevés olívaolajon alaposan pirítsuk le. Ha kész, tegyük félre. (Ez alatt érdemes odatenni a rizst is.) Készítsük el a mártást. Aprítsuk fel a hagymákat és paradicsomot. Pirítsuk őket pár evőkanál olívaolajon. Adjuk hozzá a fűszereket, és pirítsuk tovább, amíg erőteljes curry illat nem lesz. Öntsük fel a kókusztejjel, és főzzük kevergetve 1-2 percig. Amikor kissé besűrűsödött, adjuk a keverékhez a fagyasztott zöldborsót, kicsivel később a sült padlizsánt. Legvégül pedig a spenótot. (Lehet fagyasztott, szálas spenót is.) Forraljuk mindezt pár percen át. Forrón isteni, de újramelegítve több napig fogyasztható.
Jó étvágyat!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: