Nyári gulyás
Szeretem nyáron a gulyást friss petrezselyemzölddel és uborkasalátával. Most is így készült. :-)
Hozzávalók:
60 dkg sertéslapocka
1 nagy fej hagyma
2 ek. pirospaprika
2 ek. zsír
1 kg újkrumpli
1 körömnyi babérlevél
só
bors
1/2 mk. köménymag
petrezselyemzöld
A hozzávalókból a szokásos módon pörköltet készítek.
A kockára vágott hagymát világosbarnára pirítom a zsíron, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, ráteszem a húst, jól elkeverem, visszateszem, kicsit így pirítom, sózom, majd mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt párolom a húst.
Amikor már majdnem puha a hús hozzáteszem a hasábokra vágott krumplit, ekkor teszem bele a babérlevelet, a köménymagot és a borsot is.
Öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit, hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul.
Ecetes uborkasalátával tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: