Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. augusztus 3., szombat

Nyári gulyás

Szeretem nyáron a gulyást friss petrezselyemzölddel és uborkasalátával. Most is így készült. :-) 



Hozzávalók:

60 dkg sertéslapocka

1  nagy fej hagyma
2  ek. pirospaprika
2 ek. zsír

1  kg újkrumpli

1 körömnyi babérlevél
só 
bors
1/2 mk. köménymag

petrezselyemzöld 

A hozzávalókból a szokásos módon pörköltet készítek. 

A kockára vágott hagymát világosbarnára pirítom a zsíron, a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, ráteszem a húst, jól elkeverem, visszateszem, kicsit így pirítom, sózom, majd mindig kevés vizet öntve alá, fedő alatt  párolom a húst.

Amikor már majdnem puha a hús hozzáteszem a hasábokra vágott krumplit, ekkor teszem bele a babérlevelet, a köménymagot és a borsot is.

Öntök rá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit, hozzáteszem az apróra vágott petrezselyemzöldet, és addig főzöm, amíg a krumpli megpuhul. 

Ecetes uborkasalátával tálalom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: