Loading...

Régi és új étkek, mai ízek

Régi és új étkek, mai ízek / 2024. július 30., kedd

mustáros tejszínes szarvasragu bulgurral.

Mi nagyon szeretjük a vadhúsokat, ezért amikor kedvezményes áron jutok hozzá, akkor mindig többet veszek belőle, és megy a fagyasztóba. Körete lehet bulgur, rizs, nokedli, esetleg friss kenyér is. Kitűnő hozzá egy pohár jól behűtött száraz fehér bor. 4 adag lesz belőle.


szarvasragu.jpg


Hozzávalók: 60 dkg szarvas gulyáshús, 3 ek napraforgóolaj, 2 közepes vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 db kápia paprika, 4 ek mustár, 5 dl alaplé (1 marha húsleves kocka feloldva), 2,5 dl főzőtejszín, 2 tk keményítő, 4-5 levél friss zsálya.


Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A kápia paprikát megmossuk, feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük, beletesszük a vöröshagymát és a fokhagymát, majd fedő alatt megdinszteljük. A gulyás húst a hagymára tesszük, és pár percig pirítjuk, amíg megbarnul minden oldala. Beletesszük a paprikát, a friss zsályaleveleket, sózzuk és borozzuk ízlés szerint.  Miután pár percig együtt pároljuk a húst a paprikát és a zsályát hozzáadjuk a mustárt és jól elkeverjük, majd felöntjük az alaplével és mérsékelt tűzön, fedő alatt puhára pároljuk.  Hústűvel vagy villával ellenőrizhetjük, hogy a hús puhára főtt.  A keményítőt és a tejszínt összekeverjük, a szaftból kiveszünk 1 merőkanállal, elkeverjük a habarással, majd lassan hozzáadjuk a lábasban lévő főzőléhez, forrásig főzzük.. Párolt bulgurral tálaljuk.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: