Mustáros sertés apróhús tésztával
Ez az étel a sertéspaprikás alternatívája, majdnem úgy készül, csak az ízesítése más kicsit. Érdemes kipróbálni. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg sertéslapocka
1 ek. zsír
1 nagyobb fej hagyma
2 kk. pirospaprika
2 babérlevél
1 kk. mustár
só
bors
1/2 cs. petrezselyemzöld
1 dl tejföl
1 csapott ek. liszt.
20 dkg orsó tészta
A zsíron megdinsztelem a kockára vágott hagymát, ráteszem a kisebb kockára vágott húst, jól átforgatom, amíg kivilágosodik. Sózom, borsozom, rászórom a pirospaprikát is, majd felengedem egy kevés vízzel.
A vizet időnkét pótolva fedő alatt párolom, kb. 90 percig, amíg a hús megpuhul. Ekkor hozzáteszem a babérlevelet, a mustárt, az apróra vágott petrezselyemzöldet, és ezekkel is főzőm még 10 percig.
Végül a tejfölt kikeverem a liszttel, egy kis vízzel felhígítom, majd a húshoz öntöm, jól összeforralom.
A bő, sós vízben kifőzött tésztával tálalom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: