Paprikás krumpli blog / 2025. január 8., szerda
Hólabda ( Kozáksapka)
Ez egy igazi karácsonyi sütemény, én most karácsony előtt sütöttem, mert nem tudok mindent egyszerre megsütni karácsonyra. :-)
Hozzávalók:
A tésztához:
4 db tojás
4 evőkanál meleg víz
12,5 dkg cukor
12,5 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
20 dkg vaj, vagy margarin
25 dkg porcukor
1 dl tej
1 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
2-3 ek. kanál rum, vagy ennek megfelelő rumaroma
A mázhoz:
10 dkg cukor
3 ek. kakaópor
2 dkg vaj, vagy margarin
15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz
A hozzávalókból egy 20x30-as tepsiben kakaós, vizes piskótát sütök.
Az egész tojásokat géppel felverem a cukorral, kanalanként adom hozzá a meleg vizet és kihabosítom, addig amíg jó kemény lesz a massza. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóporral, óvatosan a felvert masszához keverem, géppel egyes fokozaton.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütöm.
Amikor kihűlt korongokat szaggatok belőle, egy pogácsaszaggatóval, majd a korongokat recés késsel kettévágom. Megtöltöm a közepét krémmel, majd az oldalát is bekenem, aztán szépen körbe forgatva egy mélyebb tálba öntött kókuszreszelékbe hempergetem, így a krémre körben rátapad a kókuszreszelék.
Krém:
A vajat, vagy margarint habosra keverem a porcukorral. A lisztből, tejből, vaníliás cukorból pudingot főzök, kihűtöm és 2 adagban a krémhez adom, beleteszem a rumot, vagy rumaromát is és az egészet együtt jól kihabosítom.
Máz:
A cukrot összekeverem a kakaóporral, egy kevés vízzel kikeverem, majd jő sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a hideg vajat, vagy margarint, várok kicsit, amíg sűrűsödik, majd a kis tortácskák tetejére kanalazom.
Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: