Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2025. január 8., szerda

Hólabda ( Kozáksapka)

Ez egy igazi karácsonyi sütemény, én most karácsony előtt sütöttem, mert nem tudok mindent egyszerre megsütni karácsonyra. :-) 



 



Hozzávalók:

A tésztához:
4 db tojá

4 evőkanál meleg víz 
12,5 dkg cukor 
12,5 dkg liszt 
1/2 csomag sütőpor 
2 evőkanál kakaópor
A krémhez: 
20 dkg vaj, vagy margarin 
25 dkg porcukor
1 dl tej
1 evőkanál liszt 
1 csomag vaníliás cukor 

2-3  ek. kanál rum, vagy ennek megfelelő rumaroma 


A mázhoz:
10 dkg cukor

3 ek. kakaópor

2 dkg vaj, vagy margarin  
15 dkg kókuszreszelék a forgatáshoz 
A hozzávalókból egy  20x30-as tepsiben  kakaós, vizes piskótát sütök. 


Az egész tojásokat géppel felverem a cukorral, kanalanként adom hozzá a meleg vizet és kihabosítom, addig amíg jó kemény lesz a massza. A lisztet elkeverem a sütőporral és a kakaóporral, óvatosan a felvert masszához keverem, géppel egyes fokozaton.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, közepes hőmérsékleten megsütöm. 

Amikor kihűlt korongokat szaggatok belőle, egy pogácsaszaggatóval, majd a korongokat recés késsel kettévágom. Megtöltöm  a közepét krémmel, majd az oldalát is bekenem, aztán szépen körbe forgatva egy mélyebb tálba öntött kókuszreszelékbe hempergetem, így a krémre körben rátapad a kókuszreszelék.  

Krém:

A vajat, vagy margarint  habosra keverem a porcukorral. A lisztből, tejből, vaníliás cukorból pudingot főzök, kihűtöm és 2 adagban a krémhez adom, beleteszem a rumot, vagy rumaromát is és az egészet együtt jól kihabosítom. 

Máz:

A cukrot összekeverem a kakaóporral, egy kevés vízzel kikeverem, majd jő sűrűre főzöm. A tűzről levéve belekeverem a hideg vajat, vagy margarint, várok kicsit, amíg sűrűsödik, majd a kis tortácskák tetejére kanalazom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: