Mustáros marhaszív galuskával
Egy egészséges fogás következik, magas a fehérje tartalma jól illeszthető diétába és sportolás mellé. Finom fogás, tetszeni fog.
egy adag: 530 kcal, 40,4 gramm fehérje, 42 gramm szénhidrát, zsír 18 gramm (az adatok a körettel együtt érvényesek)
Hozzávalók:
- 1 kg felkockázott marhaszív
- 2 fej vöröshagyma kockázva
- 4 gerezd reszelt fokhagyma
- 5 dkg füstölt házi szalonna kockázva
- 3 ek mustár
- 3 ek tejföl
- 1 ek keményítő
- só,frissen őrölt bors
- 1,5 dl száraz fehérbor
- 30 dkg liszt
- 3 tojás
Ehhez az ételhez érdemes kuktát használni vagy bográcsban készíteni, mert a marhaszív lassan fő meg, a fiatal borjú szív viszont alkalmas akár grillezésre is.
A kockázott szalonnát zsírjára sütjük, utána hozzáadjuk a hagymákat, majd a kockázott szívet. Pároljuk, de nem sózzuk, majd amikor levet enged felöntjük a borral és hozzáadjuk a sót, borsot. Kuktában kb 1 órát főzzük. A tejfölt elkeverjük a mustárral, keményítővel és behabarjuk az ételt. Összeforraljuk, galuskával tálaljuk, most 30 dkg lisztből 3 tojással készült. Jó étvágyat!
TIPP: habarás előtt kevés csemege savanyú uborka hozzáadásával feldobhatjuk az ételt.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: