Mungóbab leves spenóttal - Moong dal palak
Elérkezett a felmelegítő levesek időszaka. Én ehhez rögtön beválasztottam egy ütős dhalt spenóttal.
Mi is a dhal vagy dal (dál)? Gyakorlatilag az összes hüvelyesből készült ételt dhalnak hívja az indiai konyha. Mivel a lakosság nagyobb fele vegetáriánus, kiemelten fontos a fehérje bevitele. A hüvelyesek erre tökéletesek. Ezért is van náluk annyi féle lencseétel.
Van már pár dhal a blogon -> dhal receptek
Leghíresebb a vöröslencse leves és a dal makhani (indiai lencsefőzelék)
Ehhez a recepthez videó is készült:
1. rész: https://www.instagram.com/reel/DANPemoIOtf/?igsh=MXR3bGpmbjB2OWxkcg==
2. rész: https://www.instagram.com/reel/DANP3jqoCtW/?igsh=am44ZDYycWsxcm1v
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: