Mozzarellás, koktélparadicsomos csirkemell
Egy gyors, egyszerű finomság, ami akár a diétába is beilleszthető. Én egy nagyon alap verziót készítettem, de aki szeretné rakhat még hozzá kapribogyót vagy a paradicsomok alá vörös-és fokhagymát, esetleg petrezselyem helyett friss bazsalikomot. Nem a leglátványosabb, legmutatósabb étel, cserébe viszont nagyon finom.
Mozzarellás, koktélparadicsomos csirkemell
Hozzávalók:
- csirkemell szeletek
- koktélparadicsom (szerintem lehet sima is, kis darabokra vágva)
- mozzarella
- só, bors
Elkészítés:
1. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk-borsozzuk és kevés olajon elősütjük őket. Egy sütőtálba tesszük őket, egymás mellé.
2. A paradicsomat feldaraboljuk és szintén kevés olajon enyhén megfonnyasztjuk. Ehhez is mehet só, bors és petrezselyem.
3. A megfonnyasztott paradicsomokat ráhalmozzuk a csirkemellekre, majd rápakoljuk a felkarikázott, tépkedett mozzarellát.
4. Sütőben kb. 220 fokon 15-20 perc alatt jól összesütjük. (figyeljük közben, hogy mikor jó, mert minden sütő más)
5. Én rizzsel ettem, de jól illik hozzá a kuszkusz és a bulgur is.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: