Mogyorókrémes trüffel
Ez volt a negyedik, egyben utolsó féle trüffelünk. Bevallom nekem ez volt a négy közül a rangsorban az utolsó, de csak mert nekem ez túl csokis volt. Aki viszont szereti a csokis édességeket, az biztos imádni fogja. Ráadásul a keksz miatt ezt semmivel nem kellett sűríteni, nagyon hamar összeállt és lett könnyen formázható.
Mogyorókrémes trüffel
Hozzávalók:
- 15 dkg étcsokoládé ( mi felesben tejcsokit használtunk)
- 30 dkg mogyorókrém
- 10 dkg mascarpone
- 20 dkg darált zabkeksz
aki szeretne az rakhat a közepébe egész mogyorót (kb. 20 db)
A forgatáshoz darált mogyoró, mandula vagy cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
1. Felolvasztjuk a csokit a gőz felett, hozzákeverjük a mogyorókrémet, a mascarponét és a darált kekszet.
2. A keveréket hűtőben kihűtjük, majd golyókat formálunk belőle .
3. Ha szeretnénk rakhatunk a közepükbe 1-1 szem mogyorót.
4. A golyókat darált mogyoróba, mandulába vagy (ha még csokisabb, keserűbb ízre vágyunk) cukrozatlan kakaóporba forgatjuk.
A receptet a Nők Lapja konyha Desszert különszámának 2017/3-as számában találtam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: