Mirabolán chutney (csatni, csátni)
Újra kaptam egy adag cseresznyeszilvát, pedig már nem is akartam tkemalit főzni. Viszont az egyik főzős fb csoportban a tkmaliról a chutney (csatni) jutott eszébe valakinek, és akkor arra gondoltam, hogy miért ne. Van már több csatni recept is a blogon. Ez egy fűszeres indiai szósz, amit húsokhoz kínálnak.
Készítettem már sült paradicsomból, zöld paradicsomból, birsalmából, szilvából,
Ha még egyszer kerül mirabolán szilva a házhoz, akkor újra próbálkozom a rostos ivólével. Csak az a baj, hogy nagyon savanyú, és sok édesítő kell bele.
Hozzávalók a csatnihoz:1,2 dl lé
2 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 rúd fahéj
3 alma
1 evőkanál gyömbérpor
1,5 evőkanál édesítő
1 csapott evőkanál só
1 evőkanál mazsola
1 zöldpaprika
2 dl vörösbor
Tkemali, a grúz ketchup.
Áldott hetet kívánok mindenkinek ezzel a bibliai igeverssel:
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: