Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. október 12., csütörtök

Milánói Spagetti 

kicsi_2.jpg


Milánói Spagetti 


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek Nagymamám receptje alapján készített, gyermekkorom kedvenc tésztáját, ami egyszerű, nagyon finom és villám gyorsan elfogy.


 


A recept 4 adagra 


Hozzávalók


25 dkg szeletelt, levegőn szárított sonka 


1 fej vörös hagyma 


fél dl olívaolaj 


15 dkg csiperkegomba 


4 dl sűrű házi paradicsomlé 


só,bors ízlés szerint 


1 nagy csokor petrezselyem 


60 dkg spagetti tészta 


10-15 dkg parmezán sajt 


Elkészítés:


A sonkát csíkokra vágom, a hagymát apró kockára vágom, és forró olajon megfuttatom. Hozzá adom a sonkacsíkokat, a kockára szeletelt gombát. Összepirítom és felöntöm a sűrű paradicsomlével. Sóval, borssal és aprított petrezselyemmel ízesítem és közepes tűzön 3-5 perc alatt összefőzöm. Közben rakok fel sós és kevés zsiradékos vizet forrni. Ahogy felforr, beleteszem a spagettit és készre főzőm. Végül hozzáadom a leszűrt tésztát a raguhoz és összeforralom és azonnal tálalom. A tetejét megszórom parmezán sajttal.  


 


Megjegyzés :


A paradicsomszószba én szoktam tenni 1-2 evőkanál kristálycukrot, hogy lágyabb és picit édesebb legyen.


Jó étvágyat hozzá.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: