Loading...

Tavernám a hegyen

Tavernám a hegyen / 2022. március 25., péntek

Megőröltem a lisztet

 ,,Süttem vele perecet"*

Amikor megkaptam Hisztis Mirtillt, nem is gondoltam volna, mennyi mindenre jó. Alap, hogy vele kevertetem a tojáshabot, a krémeket, a kenyértésztát. Viszont ha van néhány extra feltéted, akkor egy komplex ipari konyhát a magadénak mondhatsz -nekem van gabonaőrlőm, húsdarálóm és most várok egy fagyikészítőt is hozzá.

A gabonaőrlő talán felesleges darabnak tűnik, de én ugye kenyérsütő fajta vagyok, ezért nagyon örülök, hogy van ilyenem. De meg kell mondjam, sok vele a meló. Kell először is búza -nekem egyszerű hozzájutnom, de gondolom, itt már sokaknak bukna a projekt.



1. lépés

Megmosom a búzát, kiszedem közüle a pelyvát, egyéb oda nem illő részeket, majd papírtörlőre terítem száradni.


2 lépés
Ha a búza már száraz, megetetem vele Mirtillt.
Ez a valódi teljes kiőrlésű liszt:

3. lépés
Átszitálom. Na, ez időigényes. Egy kis szűrőm van, aminek a felületén megfelelően át tudom szitálni és nem nagyon haladós így -be fogok szerezni egy rendes méretű szitát is.




Sorrendben: korpa, átszitált liszt, őrlemény


A korpával még nem tudom, mit kezdek, jó lenne most néhány tyúk a hátsó udvarban.

*Nagyanyám is így mondta: süttem rétest. Rég elfeledett szó, újra fogom használni.









Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: