Mátrai borzaska és rántott szelet pulykamellből
A mátrai borzaska egy különleges étel, ami gyakorlatilag tócsni tésztába mártott hússzelet kisütve. Jó alternatívája lehet a rántott húsnak, vagy mellette is elkészíthető, mint ahogy én csináltam most. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg pulyakamell
liszt
tojás
prézli
só
bors
1 közepes krumpli
1 tojás
liszt
1 cikk fokhagyma
tejföl
reszelt sajt
zsír vagy olaj a sütéshez
A húst szeletekre vágom, kicsit klopfolom, sózom.
A felét a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, bő zsiradékban kisütöm.
A krumplit lereszelem, belenyomom a fokhagymát, hozzáteszem a tojást, lisztet annyit, hogy kissé folyós maradjon, sózom, borsozom.
A maradék hússzeleteket lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, bő, forró zsiradékban kisütöm. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek.
Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: