Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2023. november 5., vasárnap

Mátrai borzaska és rántott szelet pulykamellből

A mátrai borzaska egy különleges étel, ami  gyakorlatilag tócsni tésztába mártott hússzelet kisütve. Jó alternatívája lehet a rántott húsnak, vagy mellette is elkészíthető, mint ahogy én csináltam most. :-) 





Hozzávalók:
1/2  kg pulyakamell
liszt
tojás
prézli

bors
1 közepes krumpli
1 tojás
 liszt
1 cikk fokhagyma
tejföl
reszelt sajt
zsír vagy olaj a sütéshez
A húst szeletekre vágom, kicsit klopfolom, sózom.

A felét a szokásos módon, lisztbe, tojásba, prézlibe forgatom, bő zsiradékban kisütöm. 

A krumplit lereszelem, belenyomom a fokhagymát, hozzáteszem a tojást,  lisztet annyit, hogy kissé folyós maradjon, sózom, borsozom.

A maradék hússzeleteket lisztbe, majd ebbe a masszába mártom, bő, forró zsiradékban kisütöm. A tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszek.  

Köretnek jó hozzá a párolt rizs, de krumplipürével is kiváló.

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: