Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2023. augusztus 23., szerda

Mascarpones, citromos kuglóf

 

Csak rakosgattam a mascarponet, amit jégkrémhez vettem, de mindig elmaradt a felhasználása. Végül a pinteresten megláttam egy süteményt, és kis változtatásokkal azonnal elkészítettem. Nagyon ízlett mindenkinek. 

Hozzávalók:
Sajnos a margarin lemaradt a képről.


20 dkg rétesliszt + a szóráshoz
fél csomag sütőpor
mokkáskanál só
50 g 1:4 édesítő vagy 20 dkg cukor
1 csomag reszelt citromhéj
3 tojás
30 dkg mascarpone krémsajt
15 dkg margarin + a forma kenéséhez
1 mokkáskanál vaníliaaroma
1 citrom leve

Elkészítés: A margarint megpuhítjuk a mikróban. A száraz anyagokat habverővel összekeverjük. A sütőt 175 fokra kapcsoljuk. A tojást a habverővel jól felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a folyékony és puha anyagokat.  Miután jól eldolgoztunk mindent, jönnek a száraz anyagok. Tovább keverjük, és egy margarinozott, lisztezett kuglófformába öntjük.



A felmelegedett sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. Nekem 50 perc volt. Kipróbáltuk egy kis lekvárral, de anélkül is finom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: