Márton-napi liba linzerek
Az első irókás linzerünk. Igazi családi alkotás, mind az ötünk keze benne van kicsitől nagyig. Messze nem tökéletes, de azért talán vállalható, mert szerintünk igazán cukik lettek ezek a tökéletlen libák.
A keksz receptje ITT
Mindenképpen nyújtás után le kell hűteni a tésztát, mert egy ilyen kis bonyolult kiszúró mint a liba nyaka vagy lába keresztbe fog tenni! Lágy tésztával nem tudjuk a tepsibe varázsolni, szakadni fog. Vagy tegyünk bele egy picit több lisztet és akkor könnyebb dolgozni a masszával.
Az íróka recept Bebe receptje ITT
250 g átszitált porcukorhoz 1 nagy L-es (42 g) tojásfehérjét kevertem, majd robotgéppel alacsony fokozaton 5-6 perc alatt habosítottam (azaz a gyerekek csinálták 😃). Utána minimális vízet adtam hozzá. Bebe a videóban megmutatja az állagokat, azt kellene eltalálni. A száradás folyamatát 50-60 fokos sütőben gyorsítottam, 10 perc alatt szépen megszáradt. Por és gél ételfestéket használtam.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: