Loading...

ízharmonikus

ízharmonikus / 2017. augusztus 18., péntek

Málnás-szedres-áfonyás kosárkák










Egy egyszerű és mutatós süti receptet hoztam most, amit
legutóbb júniusban, a horvátországi nyaralásunkon készítettem el (a szép kék
asztal miatt erről az adagról is készült fotó, lásd lent).


Egy kicsit meglepett, hogy a friss málna, szeder, áfonya
kombináció beszerzése – jó áron – még Horvátországban sem sikerült, de talán
most, augusztusban a nagyobb erre az esély.


A tészta gyorsan elkészült, a réteslapokat csak vajjal
összeragasztottam, muffin formába  igazítottam,
és pár perc alatt ropogósra sütöttem. A kihűlt kosárkákat a mascarpone krémmel
megtöltöttem, friss gyümölcsökkel megszórtam, és már el is készült az isteni
desszert.
A mascarpone krém viszonylag natúr íze miatt nagyon jól érződik a
friss gyümölcsök íze - a ropogós tészta pedig izgalmas textúrát kölcsönöz az egésznek.




Hozzávalók:
(kb. 18 db-hoz)
1 csomag rétestészta (16 lap)
5 dkg vaj
20 dkg mascarpone
1 dl habtejszín
1 citrom reszelt héja
3-4 dkg porcukor
vaníliaaroma

szeder
málna
áfonya
mentalevél

Elkészítés:

A megolvasztott vajjal kikenjük a muffintepsi mélyedéseit. A rétestésztát
lisztezett deszkára rakjuk, és ha épp nem használjuk, konyharuhával letakarjuk,
hogy ne száradjon  ki. Egy lapot megvajazunk, ráhelyezünk még egy lapot,
ezt is megvajazzuk, és addig folytatjuk, amíg 4 lap nem lesz egymáson. Az
utolsó lapot is vajazzuk. Az összeragasztott lapokat 9 egyforma téglalapra
vágjuk, és kettesével egymásra rakjuk úgy, hogy a sarkok ne fedjék egymást, és
nyolcszöget alkossanak. Ugyanígy járunk el a többi tésztával is. Az így
előkészített tésztalapokat a muffintepsi mélyedéseibe tesszük, és 180 fokra
előmelegített sütőben megsütjük.


A mascarponét elkeverjük a porcukorral, a citromhéjjal és a vaníliával, majd a
felvert habtejszínt óvatosan hozzádolgozzuk. A krémet habzsákba kanalazzuk, és
a kihűlt tésztakosárkákba töltjük. A málnát, az áfonyát és a szedret a
süteményekre halmozzuk, a tetejüket mentalevéllel díszítjük. Tálalás előtt pár
órát hűtőben pihentetjük.




 A recept a Kifőztük magazinban is megjelent.










Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: