Loading...

Tortázda

Tortázda / 2020. április 20., hétfő

Mákparfé








Lánykám adta le a rendelést, hogy mákparfét enne, ugyanis


nézelődött a régi receptes albumomban és ott szúrta ki


ezt az elfeledett desszertet.


Így kicsit leporoltam és ma újra elkészült,


természetesen ch csökkentett változatban és laktóz mentesen.




Hozzávalók:




5 dl l.m tej


2,5 dl habtejszín 


( pl. laktózmentes pilos)


200g mák


3 tojássárgája


2,5 ek. 1:4 édesítő


1-2 tk. Dia Wellness vaníliás cukor


1 csipet só


2 habfix


2 csapott ek. Dia Wellnes porcukor


1 citrom reszelt héja


(esetleg némi citrom aroma)










Elkészítés:




A tejet a cukorral, vaníliás cukorral felforraljuk.


Hozzáadjuk a citromhéjat/aromát és a mákot,


majd sürűre főzzük.


Ezután kihűtjük és hozzákeverjük a tojásárgáját,


valamint a fixekkel, porcukorral felvert habot.


Folpackkal kibélelt őzgerinc formába öntjük és


olyan 4 órát fagyasztjuk fogyasztás előtt.


Gyömölcs vagy csoki öntetettel, lekvárokkal tálaljuk.


Igazából a folyadék aránnyal lehet kicsit játszani, 


csak  a 7,5 dl legyen az alap mennyiség.


Ha több a tejszín és kevesebb tej kerül bele,


akkor már nem főzzük a mákot,


mert túl sűrű lenne és megégne.


Általában 2 dl tejszínhez adok 1 fixet,


 így növelt mennyiségnél erre is ügyeljünk! 

















Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: