Loading...

A parókia konyháján túl

A parókia konyháján túl / 2024. január 21., vasárnap

Mákos zabszelet

 

Tulajdonképpen ez egy müzliszelet lenne. Ilyen már van egy a blogon itt. Ott szépen összeállt, pedig nem volt benne se tojás, se útifűmaghéj, se méz, ami összeragasztaná. Ezen felbuzdulva aztán ebbe se tettem, de egy kicsit morzsálódott. 
Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
10 dkg darált mák
fél csomag sütőpor
1 mokkáskanál őrölt kardamom
1 mokkáskanál őrölt fahéj
csipet só
1 evőkanál 1:4 édesítő vagy cukor ízlés szerint
15 dkg puha margarin
2 kocka reszelt étcsokoládé
5 dkg mandula darabosra törve
5 dkg szezámmag
3 dkg napraforgómag
víz

Elkészítés: A száraz anyagokat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, annyi vizet öntünk hozzá, hogy formázható legyen, és egy kisebb tepsibe nyomkodjuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb fél óráig sütjük. Egy kis lekvárral, egy bögre tejjel finom uzsonna. 


ÁLDOTT SZÉP HETET KÍVÁNOK MINDEN KEDVES OLVASÓMNAK!



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: