Loading...

Paprikás krumpli blog

Paprikás krumpli blog / 2024. január 12., péntek

Májgombócleves megmaradt húslevesből

Amikor a húslevesből már csak lé és zöldség marad, nagyon jó megoldás bele  a májgombóc. :-) 




Hozzávalók:
1,5 liter maradék húsleves és benne főtt zöldségek


Májgombóchoz :
1 tömlős májas(10 dkg)
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1 tojás
1/2 ek. zsír

2 kk. bors
1 ek. majoránna
1 ek. liszt. 

Májgombóc:


Az apróra vágott hagymát megpirítom a zsíron, amikor világos barna, hozzányomom a májast. Leveszem a tűzről, belekeverem az áztatott zsömléket, a tojást, a fűszereket, és végül a lisztet. 


Hagyom állni fél órát, aztán gombócokká formázva a forró levesbe rakom, és  addig főzöm, amíg feljön a leves  tetejére. 


A zöldségeket feldarabolom és azokat is  leveshez adom. 

Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: