Májgombócleves megmaradt húslevesből
Amikor a húslevesből már csak lé és zöldség marad, nagyon jó megoldás bele a májgombóc. :-)
Hozzávalók:
1,5 liter maradék húsleves és benne főtt zöldségek
Májgombóchoz :
1 tömlős májas(10 dkg)
2 zsömle
1 kis fej hagyma
1 tojás
1/2 ek. zsír
só
2 kk. bors
1 ek. majoránna
1 ek. liszt.
Májgombóc:
Az apróra vágott hagymát megpirítom a zsíron, amikor világos barna, hozzányomom a májast. Leveszem a tűzről, belekeverem az áztatott zsömléket, a tojást, a fűszereket, és végül a lisztet.
Hagyom állni fél órát, aztán gombócokká formázva a forró levesbe rakom, és addig főzöm, amíg feljön a leves tetejére.
A zöldségeket feldarabolom és azokat is leveshez adom.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: