Fasírt pirított krumplival
Az újévi lencsefőzelékhez fasírtot sütöttem feltétének, de sok lett, ezért a maradékhoz pirított krumplit készítettem. :-)
Hozzávalók:
1/2 kg sertéscomb
3 gerezd fokhagyma
1 kis fej vöröshagyma
2 szelet kenyér
1 tojás
só
bors
pirospaprika
zsír a sütéshez
1/2 kg krumpli
Ledarálom a húst a fokhagymával, vöröshagymával együtt, majd hozzáteszem a beáztatott és jól kinyomkodott kenyeret, az egész tojást, sót, borsot, pirospaprikát, ízéles szerint, az egészet jól összedolgozom.
Ha kell szórok a masszába egy kevés zsemlemorzsát.
A húsmasszából gömböket formálok, ellapítom, forró zsírban kisütöm.
A krumplit nagyobb hasábokra vágom, sós vízben pár percig főzöm. Ezután kihűtöm, majd a fasírt zsírjában kisütöm.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: