Lilahagymás, paradicsomos görögdinnye saláta
Görögdinnye szinte egész
nyáron található a hűtőnkben, ezt
mindenki egyformán szereti,
-e nélkül elképzelhetetlen a nyár.
Ez éppúgy jó reggelire, mint vacsorára
(természetesen magamról beszélek 😉)
és mint látjátok, salátát is készíthetünk
belőle.
Hozzávalók:
-görögdinnye, lehetőleg kimagozva
-lilahagyma
-paradicsom...minél többféle
-só
-frissen darált fekete bors
-valamilyen csípős paprika por, vagy darált pehely...ez opcionális, csak ha szeretjük
-friss citrom leve
-extra szűz olívaolaj
A kimagozott dinnyét falatnyi méretűre
darabolom, ugyanígy járok el a paradicsomokkal
is, plusz ahányféle belekerül, annyiféleképpen
vágom fel, így szerintem szebb
...aki ezen nevetne, azzal közlöm -ha nem tudná-,
hogy a szemünkkel is eszünk.😊
A lilahagymát a (-z Ikeás) gyalum 3-as fokozatán
gyalulom le (ez kb. 3 mm vastagságú), sózom és
állni hagyom kis ideig, közben át-átforgatom.
A legvégén minden hozzávalót szépen tálra
rendezek, friss citromlevet facsarok rá és
megöntöm egy kevés olívaolajjal.
Ponnntosan a 30-35 fok fölötti időjárás egyik
legjobb fogása.
😃
És hűtsük be rendesen, úgy a legesleg!
💖
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: