Lekváros diókrémes babka
Mindenki tudja, hogy szerelmi bánat idején jár az embernek a cukor, méghozzá bármilyen formában és mennyiségben. Ilyenkor nem számít miben mennyi kalória van, és az se, mennyit eszik az ember az illető desszertből. Így történt, hogy amikor Ili barátnőm felhívott zokogva, mert szakított a pasijával, azonnal lisztet és keverőtálat ragadtam, hogy készítsek neki valamit, ami a pasit ugyan nem hozza vissza, de gazdag és boldogító, így a lelkének jót fog tenni.
Miután Ili imádja a babkát, nem volt kérdés, mit fogok sütni, csak az, mivel töltöm meg. Némi hezitálás után úgy döntöttem, a már-már klisé csoki helyett ezúttal diós-lekváros változatot csinálok. Grapoila diókrémet használtam hozzá, ami intenzív dióízével és kenhető állagával remek süteményt eredményezett, és így nem kellett a dió darálásával sem pepecselni. A krémet pedig, ha már lúd, legyen kövér alapon némi házi baracklekvárral tettem pikánsan savanykássá. A babka remekül sikerült és mielőtt megkérdeznéd igen, Ili azóta sokkal jobban van.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: