Loading...

Gourmetchef

Gourmetchef / 2023. szeptember 6., szerda

Lecsós csirkemell

img_20200723_114203.jpg


Lecsós csirkemell


Kedves Látogatók!


Megosztom veletek az egyik kedvenc receptemet, ami könnyű, nyári étel friss alapanyagokból.


A recept 2 adagra:


Hozzávalók:


40 dkg csirkemell


30 dkg kaliforniai paprika és vagy tv paprika


20 dkg paradicsom 


10 dkg vöröshagyma


2 evőkanál paradicsompüré


2 evőkanál olívaolaj 


só- bors ízlés szerint


 


10 dkg Rizs


 


Elkészítés:


Lecsó:


A hozzávalókat felkockázzuk. Először egy serpenyőben hevítjük fel az oliva olajat, majd adjuk hozzá a vöröshagymát, megpirítjuk. Majd hozzáadjuk a többi hozzávalót és fűszereket és puhára pirítjuk. Mikor a zöldségek megpuhultak és elkészült a ragu, rizzsel tálalom.


A rizs és a csirkemell elkészítése:


A rizst feltesszük főni 200 ml vízben pici sóval s puhára főzzük. Egy nyeles serpenyőben a csirkemell szeleteket kevés olajon elősütjük, majd 4-5 evőkanál víz hozzáadásával pároljuk fedővel. Amikor majdnem kész, akkor még 2-3 percig fedő nélkül, hogy szép pirosra sütjük.


 


Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: