Loading...

Süssünk, főzzünk valamit!

Süssünk, főzzünk valamit! / 2023. szeptember 11., hétfő

Lecsós csirkemáj puliszkával

 




Hozzávalók (4
személyre):


Adagok száma: 4 adag


Felkészülési idő: 15 min


Főzési idő: 30 min


50 dkg csirkemáj, 5
dkg füstölt szalonna, 2 paprika, 3-4 hámozott paradicsom, 4-5 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors,
petrezselyemzöld.


Elkészítése:


A májat megtisztítjuk,
majd kockára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát
csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a
szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, házi ételízesítővel, sóval,
borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú
tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a májat, megszórjuk
pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel, készre főzzük. Puliszkával
és ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.



Tovább az eredeti oldalra!
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: