Lecsós csirkemáj puliszkával
Hozzávalók (4
személyre):
Adagok száma: 4 adag
Felkészülési idő: 15 min
Főzési idő: 30 min
50 dkg csirkemáj, 5
dkg füstölt szalonna, 2 paprika, 3-4 hámozott paradicsom, 4-5 hagyma, 2 cikk
fokhagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A májat megtisztítjuk,
majd kockára vágjuk. A szalonnát vékony csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát
csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a
szalonnát, hozzáadjuk a hagymát és a zúzott fokhagymát, üvegesre pirítjuk.
Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, házi ételízesítővel, sóval,
borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú
tűzön főzzük. Amikor a zöldségek megpuhultak, beletesszük a májat, megszórjuk
pirospaprikával és apróra vágott petrezselyemzölddel, készre főzzük. Puliszkával
és ízlés szerint salátával, savanyúsággal tálaljuk.
0 Hozzászólás:
Legyél te az első hozzászóló!
Hozzászólás írásához be kell jelentkezni: